Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2018 20:23 - Случайности в живота няма. Християнството и земното благополучие! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1450 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.07.2018 20:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега на Запад думата свобода означава протест, против каквото и да е. Това е дяволска идея, и когато се говори на Запад за религиозна свобода, там я разбират, като право да се протестира (но не против насила натрапваната педерастия, а) против самите истини на Християнството и Светата Троица? Светият Дух бил „женското начало“! Това било богиня. Отрича се Божеството на Христос и непорочното Му раждане. Отрича се Смъртта и Възкресението Му. Ето това е тя, свободата. И тези неща не ги казва некой случаен приходящ, а епископи, и богослови, и т.н. И всичко това върви под знамето на свободата. Но там са забравили, че Църква е това образование, което може организирано да живее, съществува и функционира, само при определени вероучителни, нравствени и духовни положения. И ако отстъпвате от тях, вие разрушавате Църквата, или бивате изгонени от нея.

Но никого не изхвърлят от Църквата (католическата). Всеки може да говори каквото си иска, и никой не го изгонва. И ако случайно някъде това се случи, то ще е, не за хула против Светата Троица или против Христа, а само при нарушаване на главния догмат на католицизма, - признаването на Папата, за непогрешим провъзгласител на вярата и нравствеността на Католическата Църква. И ето за това може да изгонят някого от Католическата църква, а за всичко останало, не. Може да издевателстват над най-святото Таинство на Църквата – Евхаристията (причастието), може да издевателстват над храма, и... никаква реакция или наназание, няма да последват.

На Запад (и не само) върви процес на обмирщение (пригаждане на вярата, към света), т.е. отказ от основополагащите положения на християнската вяра, и нравственост – в името на лъжесвободата, да се протестира, и да се живее точно както живее светът.

Ето това е един от основните проблеми. И се стига чак до такива твърдения, като една ръководителка, на една протестанска община: „Иисус Христос“ говорейки за Царството Небесно, не е имал предвид – живот на Небето, а е имал предвид, - реално постигане на обещаните благословения, тук, в земния живот“. А къде остават тогава думите Христови: „Моето царство не е от този свят“?

Ето така те свалят Небето на земята, или земята наричат небе, а земята, това е земният живот. Самите християнски ценности те свеждат до: свобода, благополучие в земния живот, справедливост, отсъствие на експлоатация и други неща. За тези неща се говори и на Световните християнски конференции. Налага се често да се привежда за пример Световната конференция, която се провеждаше под лозунга „Спасение сега“! На тази конференция се обсъждаше и въпросът, какво означават думите „Спасение сега“. Това означавало „свобода от насилие, от транс-националните корпорации, от расизма, от неравенство, от несправедливостите, от експлоатация...

Когато нашите делегати попитаха: „А Христос затова ли е дошел на земята, да ни спасява от тези неща“? Но те не искаха и да чуят. Ако Христос беше дошел заради това спасение, за даруване на реални блага на земята, какъв трябваше да се роди Той? - Разбира се – Той щеше да се роди Римски Император. И тогава щеше да унищожи експлоатацията и робството; щеше да установи най-справедливите закони... Но Той, нищо от това не е направил. А значи, такъв Христос на тях не им трябва! Ето при това „обмирщение“ на вярата, дриектно следва отричане на Христа и на Евангелието.

Помня как на една такава конференция, една делегатка прочете доклад, в който изброи много от тези гледни точки, когато говореше за Христос, и аз ще ви назова неколко от тях: - „Ти си вожд за освобождаване на угнетените“! (Създадено е цело богословие, което се нарича „Богословие на освобождението“, и даже „Богословие на революцията“, - чувате ли. Т.е. тези „богословия“ проповядват насилственото сваляне на съществуващия строй, в името на утвърждавне на друг. А кой ще го утвърждава? - Тези, чиито ръце вече са окървавени. Те ще установят справедливост. А по какъв начин? - Чрез унищожаване на другите, които според тях, са несправедливи.

„Богословие на революцията“, „Богословие на освобождението“, Ти си вожд“. Ето какъв Христос им е нужен. А ако не е такъв, направо Му казват: - Ти си слаб, Ти не си ни нужен! На нас ни трябва силен вожд, за борба, но не за Царството Божие. Стига с Вашето Царство Божие, - ние искаме Земно царство. А че живеем кратко и скоро ще умрем, и ще започне вечният живот, - за това не трябва да се говори. Не трябва! Ние живеем вечно на земята.) Цитати: „Като жена, аз не те признавам тебе Христос! Ти не ми даваш равни права с мъжете“.

„Месията не може да бъде осъден на смърт и убит. След такъв месия никой няма да тръгне“... (Чувате ли, какво говорят? Хилядолетия са вървяли след Него, а сега... - никой нямало да тръгне.) „Ти си мечтател. Любовта никога няма да стане закон".

Чувате ли ги? Да, наистина, любовта никога няма да стане закон, - докато сме в това състояние, и на тази земя. Но ще има “Ново Небе и Нова Земя“...

Впрочеем, знаете ли, че на коледните (Рождественските) картички в Евросъюза и, въобще, във всичките европейски страни, вече от доста отдавна не се среща името на Христос. Няма го. И у нас често пишат: „Поздравяваме ви по случай Рождество“... Само и само да не се споменава Христос.

 

Сега живеем в епоха, подобна на първите три столетия. Помните ли какво се е случвало тогава? Каква борба против Христа се е водела. Унищожавали са всички, които се наричали християни. А знаете ли какво се случва сега? - Всеки 5 минути в света загива един християнин. Води се пряка, но лукава, война против християнството. Уж има свобода на християнството в Европа, а вижте колко кощунства се вършат постоянно, и те се увеличават всяка година. Вандалски действия против християнски храмове, против християнски свещеници, против християнски светини, събарят се кръстове от храмовете. Забраняват Новия Завет и носенето на кръстчета. Не трябвало да се носят кръстчета, за да не се смущават хората от други вери. Води се истинска борба против Християнството. Връщаме се 2000 години назад, когато са хвърляли християните на лъвовете. Но лъвовете сега са заменени с друго. Сега на Запад е все по-вероятно да си изгубиш работата, заради християнските си убеждения, ако ги показвате открито... Например сега на Запад, а и във всичките страни на ЕС, ако вие сте някакъв чиновник или свещеник, или архиерей, и открито се изкажете против хомосексуализма, - край, - вашата кариера е приключила. Даже и ще ви съдят, и в затвора ще „полежите“, и огромни глоби ще ви наложат, та другите да се плашат.

В общоевропейската конституция няма и дума за Христа! Уж цялата европейска култура е свързана с християнството, а ни една дума за Христос!? Как да разбираме това? И от къде е всичко това? Защо християнството им пречи? Боже мой, какво става?

На целия този фон, не се учудвайте, колко лъже-Христоси се появяват! У нас (в Русия), Висарион, Горбавой... или Кулик, Денисенко, или Муун. На всички тях тезата им е много интересна. Мун направо казва, че месията трябва да е най-богатият човек на земята. Той много забогатя, но така и не стана най-богатият, и - умря.

Поразява и това, което се случва с Ватикана, особено сега. През декември миналата година, специално образувана комисия при Ватикана, за отношението на католическата Църква към Евреите (не към юдеите), взе решение, което естествено е одобрено от Папата /без когото, никакво решение не може да се вземе/, че на християните не се препоръчва да се занимават с мисионерска дейност сред евреите. Папата Франциск каза: „Ние, заедно с юдеите, вярваме в един Бог“! Т.е. без Христос, защото, „в един Бог“, значи без Христа. Защото за евреите – юдеи, Иисус Христос е лъжемесия. И те това го казват открито. А за християните, лъжемесия е този, когото очакват юдеите, т.е - Антихрист. И изведнъж, Римският Папа, оглавяващ повече от милиард християни, заявява: „Ние с юдеите вярваме в един и същи Бог“!? Кой е този бог тогава? Нима Христос не е Бог, или ние се отказваме от Него?

Нещо невероятно се случва с Ватикана. Неговиат предшественик /май беше Йоан Павел Втори/, заяви пред евреите в Римската синагога: „Вие сте наши по-старши братя“!?

А всъщност, целият Стар Завет говори за очакване на Месията, Спасителя - Христос. И всички пророци са предсказали, как и кога ще дойде Той. А съвременният юдаизъм напълно е изопачил тези пророчества, вкл. пророчеството на Исая, където направо е написано: „Ето дева ще зачене в чревото си, и ще роди Син“... А сега изведнъж, юдеите били наши старш братя, и „Ние вярваме в един и същи Бог“! А кой е старши брат? - Този който заменя бащата, в негово отсъствие!..

Специално създадената комисия фактически забранява, да обръщаме юдеите в християнството, защото сме били варвали в един и същи Бог. Значи, юдеите, за които Христос е лъжемесия, вярват в същия Бог, в който вярват християните... Оказва се, че християните (католици) вече започват да вярват, не в Христа, а в този бог, в който вярват юдеите! И ето това е пълна трагедия. Няма да говорим сега, в какъв бог вярват юдеите, важното е че (при тях) Христос го няма.

В Западното, християнско, католическо и протестантско богословие вече се утвърди терминът „юдеохристиянство“.

Да ние признаваме Стария Завет. Вижте Светите отци, вижте нашите богослужения, те са пълни със старозаветни текстове и псалми, но всичко е осмислено и насочено към Иисуса Христа. Ето на къде е насочен целият Стар Завет, - към пришествието на Спасителя. И той дошел, в лицето на Христа. А там, в юдейството, Христос го няма. Там всичките тези пророчества, всичките тези текстове, се тълкуват, през призмата на все още очаквания от тях, юдейски месия, т.е. Световния Цар, който ще даде пълна власт на юдеите - евреи, над целия свят (когато всеки евреин щял да е цар, а всеки гой – роб! Г.С.). Юдейската вяра е изцяло материалистична. Не случайно Христос е казал, че не може да се служи едновременно на Бога и на Мамона, и евреите го осмяли.

Католичеството катастрофално се принизява към света и светските “блага“. А вече няма религиозни и идейни граници между Запада и Изтока. И не нашето християнство прониква на Запад, а тяхното духовно заболяване прониква у нас, защото със здраве не можеш да се заразиш, а виж, болният може винаги да зарази здравия. А става дума за много опасна болест.

Вижте колко срещи се правят между Папата и константинополския Патриарх. Това са непрекъснати контакти. И Папата Франциск вече заявява, че между него и константинополския патриарх, не са останали никакви пречки за евхаристично общуване. И Патриархът е много благосклонен към тези думи.

И точно в курса на това което говорим сега, е идеята на Западното Християнство, в лицето на огромната машина на католическата и протестанската преса, която сега се е заела, буквално да внедрява в съзнанието на народите, идеята за един бог, за всички религии. Всички религии се кланяли на един и същи бог, макар и по свой начин. Но ако всички се кланяме на един бог, тогава всичките рвлигии, по същество са – една религия, която се изразява в различни варианти. И това се твърди днес, безапелационно. Нима апостол Павел дълбоко се е заблуждавал, когато казвал: - „Не искам езичниците, които са изпълнени с религиозно почитане към боговете, да се покланят на бесове“. Нима не са се покланяли и тогава на един и същи бог?

А вижте, с каква сила се е борело християнството, против езичеството и езичниците! Но не физически и не идейно, а като показвали цялата несъстоятелност и лъжовност на езичеството. И защо е трябвало тогава да се борят така непримиримо? Апостол Павел прекрасно е изказал основната теза, относно тази ужасна идея: - „Ние проповядваме разпнатия Христос, което за юдеите е съблазън, а за другите религии е безумие“.

Истината за идеята, че всички религии изповядват един и същи бог, е, че тя изцяло работи против християнството... Ако християнството и другите религии се покланят на един и същи бог, в какво ще превърнем тогава Иисуса Христа, който е образ на Отца и на Славата Божия? Защото Бог, бидейки дух, не може да се яви и да се покаже на никого, и Той се яви на света, в лицето на Сина Божий. Ето кой е нашият Бог, чрез когото ние изповядваме и Бога Отца и Бога - Свети Дух. А те (на Запад) с кого приравняват Христа? С когото си поискат.

Ето тази идея сега се внедрява с огромна сила, и пак, основната движеща сила е Ватиканът.

1986 година Папа Йоан Павел Втори организира в Асизи първата световна среща, на представитвели от всичките религии по света, на която да се молят заедно за мир. Господи, какво лукавство! Да се молят за мир шамани, заедно с Римския Папа. Но тогава в Асизи се молели, всеки отделно, а сега вече /понеже тези конференции, от тогава се провеждат всяка година/ те се молят заедно, като братя! Нещо повече: на тези конференции, с представители на всичките религии, участват и атеисти, но на кой бог се молят те, не се казва?

Да, по светски погледнато, няма никаква разлика, кой, на кой бог се моли. А Йоан Богослов е казал: „Всичко което е в света, е похот на плътта, похот на очите и гордост житейска.“ - т.е. казано на днешен език, това са: сластолюбието, сребролюбието и славолюбието. Ето, само с това живее нехристиянският или псевдохристиянският човек, и точно това е пълнотата на светския живот.

Оказва се че Ватиканът е основната, мощна движеща сила, която прокарва, и сред самите християни, идеята за един бог във всичките религии. А тази идея много лесно се възприема от хората, нямащи никакво познание за християнството. На тях им е все едно.

Веднъж чух от една жена, че тя ходела и в католически, и в православни църкви, и в джамии, и в синагоги, и за нея било все едно. За мен, да се разговаря с такъв човек е практически безполезно. А такова е съзнанието на мнозинството хора. Но кой е богът във всяка отделна религия? Всяка религия си има свой образ, на Бога, свое разбиране и своя представа. Но запомнете! Богът на отделните религии е представата им, за Бога, а не Самият Бог. И в каква степен тази отделна представа за Бога, съответства на истинския образ на Единия Бог, това е един от най-важните въпроси. Но в крайна сметка, християнството решително е отхвърлило всичките тези отделни представи за Бога. Вижте колко решително са отхвърляли апостолите, всичко това, и чак до мъченическата си смърт те се борели с тези езически заблуждения. А защо е трябвало да го правят, ако това не е важно? Всяка религия си има свой образ на Бога, и именно този образ е бог на отделните религии. Но това не е Единият Бог.

Виждате ли каква подмяна ни подхвърлят! Всичките религии се покланяли на един и същи Бог. Не, не е един и същ! Всички се покланят на своя си бог. Богове има толкова, колкото са религиите, но само че, тези богове са богове с малка буква. А богът на когото се кланят отделните религии, определа целия нравствен и духовен живот на всичките членовете, на отделната религия. Едно е вярата - „Обичайте враговете си и правете добро на ненавиждащите ви“, молете се за тези които ви обиждат“! Съвсем руго е вярата - „Обичай ближния (т.е. съплеменника) и ненавиждай врага си“! Христос не случайно ни е посочил тези разлики! Това се отнася за много важни положения в духовния живот. Отмъщението, за много религии е нещо непоклатимо. А християнството казва: Агапи, т.е. Любов . На гръцки има много думи, които на руски се превеждат само с една дума – любов (А Евангелията са писани на гръцки!). Агапи означава, като минимум, да нямате злоба, даже и към врага си, и да имате еднакво справедливо отношение, и към врага, и към приятеля си. Не прави зло на врага си, не отмъщавай, не го ненавиждай, отнасяй се справедливо! Друга дума за любов е – “филео“ - обичам, или - “фили“ - любов. Но това е жертвена любов, дружеска, сърдечна. Когато обичам конкретен човек повече от всички, и никой друг. Спомнете си, че даже Христос е имал любим ученик! Христос, който обичал (агапи) всички, имал любим ученик (филео). Ето какво произтича от вярата в Бога, ето каво говори християнството. Виждате ли, какво разделение се получава, и как вярата в Бога определя целия ни живот! Как определя целия ни нравствен и духовен живот, и ни насочва в определени насоки, и какъв трябва да е човекът в тази религия. Ето такава е работата, и затова религиите съвсем не са еднакви. Има примитивни религии в които има само неколко нравствени норми. Има и съвсем груби религии. Какво ли само няма?

Ето кава убийствена и разлагаща идея сега се пропагандира и се внедрява. Това е още една сериозна крачка към светска вяра и към светски „псевдо-духовен“ живот. Тези неща трябва да се имат предвид. Всичко това никак не е просто, понеже вече няма никаква предпазна стена, между това, което става на Запад, и нашия живот. Тези идеи проникват, действат и заразяват. Например, спектакълът „Иисус Христос – Супер Стар“, който е кощунство с Христа и с Тайната Вечеря, усилено се пропагандира. А си имаме си достатъчно либерали, които са готови да направят всичко (каквото им наредят от Запад). Правят се изложби, като „Внимание – религия!“, и много други гадости.

....................

 

Извадка от видеото:

http://www.logoslovo.ru/forum/all_2/topic_17859/

 

Превод, Григор Симов

 




Гласувай:
1



1. radostinalassa - Нашата религия е Православието
06.07.2018 21:31
Църквата ни застана срещу властта , която искаше да прокара джендър идеологията, която не ни е присъща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313281
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031