Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2018 19:04 - Помпео: Зарежете “Турски поток”, минете на азерски газ, за да се противопоставите на Русия https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 194 Коментари: 0 Гласове:
1



Помпео: Зарежете “Турски поток”, минете на азерски газ, за да се противопоставите на Русия Публикувано на 14.12.2018 в България  

image

Това е агресивна и пряка намеса във вътрешните работи на България!
Очакваме американският посланик да бъде привикан спешно във външно министерство и да му бъде отправена протестна нота.
Или да бъде обявен за персона нон грата.
Ако това не бъде направено, българският народ има пълното право да обяви, че депутатите в парламента, които мълчат по темата, ще трябва да отговарят пред закона за “НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО”.
Моля прокуратурата за следи събитията и да се САМОСЕЗИРА.

Членството на Македония в НАТО ще усили възможностите на балканските страни за противопоставяне на Русия в региона, заяви американският държавен секретар. Това съобщи Канал 3.

Доставките на природен газ от Каспийския регион ще намалят зависимостта на България от Русия. Членството на Македония в НАТО ще усили възможностите на балканските страни за противопоставяне на Русия в региона.

Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео по време на среща с първия заместник-министър на външните работи на Гърция Йоргос Катругалос.

„През юни Гърция подписа договор, който оказва положително икономическо влияние и помага на Гърция да стане „вратата на Балканите“. Това споразумение ще позволи на вашия съсед да влезе в НАТО и ЕС като Република Северна Македония, а също така ще усили Балканите в противопоставянето им на вредното руско влияние“, заяви държавният секретар.

Помпео отбеляза, че доставките на газ в Европа по Трансадриатическия газопровод /ТАП/ от Каспийския регион „ще помогнат на страни, като България, да намалят зависимостта си от руските енергоносители“.

 

Репортерът на БГНЕС припомня, че ТАП е част от така наречения «Южен газов коридор», чието изграждане е насърчавано от Европейския съюз, за да се намали ролята на руския природен газ.

По него страните от Южна Европа трябва да получават газ от азерското находище «Шах Дениз 2».

Очаква се ТАП, който е с капацитет 10 милиарда куб.м. годишно, да заработи през 2020 г., когато ще се появят първите реални количества азерско «синьо гориво».

България е договорила доставката на 1 милиард куб.м. газ от тях. Те ще стигат до страната ни през интерконектора с Гърция, който предстои да бъде изграден.

Договорът от Преспа беше подписан на 17 юни от премиерите на Гърция и Македония Алексис Ципрас и Зоран Заев.

Той открива пътя пред Македония за членство в НАТО и започване на преговори за присъединяване към ЕС.

Договорът предвижда промяна на името на Македония, която ще се казва „Република Северна Македония“. Парламентът в Скопие вече одобри първата част от промените в Конституцията, които са свързани със смяната на името на страната. News Front

***Да посрещнем с яростен протест поредния US политик, който се бори срещу Русия с нашите национални интереси




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802281
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930