Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2018 09:00 - червените..круши падат като сливи
Автор: predatorka Категория: Забавление   
Прочетен: 2992 Коментари: 25 Гласове:
9

Последна промяна: 08.02.2018 09:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

Кой и как разпали Втората световна война ?! май 9, 2016, By manager | Leave a reply
По тази причина и днес много руснаци дори не знаят и не осъзнават, че тяхната държава е била съюзник на Хитлер, че тя, наравно с него е виновна за разпалването на тази война и че огромният брой жертви е даден по вина на съветското политическо и военно ръководство.
По тази причина и днес може да видите в Русия германски или японски автомобили  с лозунга „Напред към Берлин!“ –  изписан на немските им или японски автомобили. А на нас ни остава само да добавим –
„Да, напред…за резервни части…“


Всъщност, каква е истината?
Нацистка Германия капитулира още на 8 май 1945 г., когато в Берлин главнокомандващият германската армия фелдмаршал Кайтел подписва Акта за пълна и безусловна капитулация на Третия райх пред Съюзническите сили. По изрично настояване на Сталин на следващия ден актът за капитулация е подписан и пред СССР.
Западна Европа бързо ще забрави омразата и разделението и ще поеме по своя пътя към свободата, демокрация и просперитета.
Източна Европа ще остане близо половин век в железните клещи на съветската империя, която ще фалира грозно и ще се разпадне през 1990 г., оставяйки след себе си разруха, бедност, престъпност и съсипани икономики. Години наред 9 май се чества в поробените държави от Източна Европа като Ден на победата с провеждането на безсмислени военни паради.

image

През 2008 г. Путин и имперската администрация в Кремъл отново възродиха тази традиция, като и до днес Русия остава единствената държава, която в Деня на Европа, ден на Мира, продължава да дрънчи с оръжия на Червения площад.

Днес все още много руснаци не знаят или отказват да приемат истината за началото на Втората световна война.
На 23 август 1939 г. нацистка Германия и съветска Русия подписват договор за приятелство и сътрудничество, известен днес като пакт Рибентроп – Молотов, кръстен на имената на външните министри на двете държави.
Това практически е началото на Втората световна война. С тайни клаузи в договора СССР и Германия си разделят сферите на влияние в Европа. По силата на договора на 1 септември 1939 г. Германия нахлува в Полша от запад. След две седмици от изток нахлува и Червената армия. На 22 септември 1939 г. Вермахта и Червената армия провеждат СЪВМЕСТЕН ВОЕНЕН ПАРАД в Брест. Мястото не е избрано случайно. Точно там на 3 март 1918 г. Русия капитулира пред България и нейните съюзници и подписва най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор, с който от алчните лапи на империята са откъднати над 1 МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. Земи, които империята иска да си върне с помощта на Хитлер, като умело използва дипломацията, прикривайки истинските си цели.


image

В тази дипломатическа игра СССР ще успее да излъже Запада, но по-късно това ще коства живота на 20 милиона поданици на империята, наречена СССР.

(Всъщност тази доктрина е заложена в руската дипломация още през 1830 г., когато ясно осъзнават, че могат да използват и провокират конфликти между европейските народи и държави за свои цели и да разширяват империята си, благодарение на това. И днес Русия следва този утъпкан път и на всички ни е ясно, че обединена и силна Европа е неизгодна за Русия. По тази причина бъдете сигурни, че империята и днес хвърля сериозен ресурс в дестабилизирането на съюза, подкопаването на държавността в отделни страни-членки чрез корупция, изграждане на паразитни политически структури или чрез директен икономически натиск, използвайки отделна държава-членка (справка – Северен поток 2).


След като Полша е разделена между Германия и СССР, с осигурен тил Хитлер удря на запад и скоро превзема последователно Белгия, Холандия, Франция, докато съветска Русия анексира балтийските държави и на 30 ноември 1939 г. напада Финландия, където обаче едномилионната сган на Червената армия среща храбър отпор от малкия , но сплотен финландски народ. Финландците успяват да мобилизират 300 000 армия, която  дава решителен отпор. Червената армия търпи огроми жертви. 126 875 загинали или изчезнали, 188 671 ранени (общо над 320 000 или близо 1/3 от личния състав, вкл. и 5 572 пленени). От над 6500 танка, с които съветска Русия напада Финландия, са унищожени 3 543. Свалени са 515 самолета. Заради агресията си, СССР е изключен от обществото на народите (днес ООН).

 следва в коментариите....



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. troina - има за четене, другари Круши / istinata.bg/?p=886
08.02.2018 09:06
Eто какво пише Виктор Суворов в книгата си „Ледоразбивача” по този въпрос: „На този въпрос се дават различни отговори. Общо мнение няма. Съветското правителство, да речем, многократно е менило мнението си по този въпрос”.

в линка има и хубави картинки, за по-тъпите и мързеливите
цитирай
2. predatorkapredatorka - по 25 ч да обикаляш блога,
08.02.2018 09:17
и да пелтечиш незрели глупотевини на килограм,кой брат, кой враг
това, ще да е...някаква масова психоза, браКя Българе
не спирайте да търсите, инак ..защо сте тук..
цитирай
3. starforlife - "Кой и как разпали Втората световна война ?!"
08.02.2018 09:19
Всички войни и военни конфликти се разпалват от чисто икономически интереси.
И, ако някой си мисли, че войната носи печалба заради продажбата на оръжие и боеприпаси или самото й финансиране, то той е глупак. Войната е най-печелившата инвестиция за притежаващите преобладаващата част от портфейла на човечеството (фамилии) заради дълговете, които поражда.
цитирай
4. saankii - благодаря„ жоро за включването..
08.02.2018 09:29
казал си го кратко и пределно..ясно. Войната е бизнес, Голямм!!
а,тази книжка на В.Суворов, и още поне 3 имам, забравила съм вече..
за Сталин, Хитлер, и Войната, аз съм ги чела в ученическа възраст
не знам, тук Червените „круши“ какво четат
освен блог бе ге то, което никак не е малко...
или се плюнчат като Кучката на Павлов..
и се чудим..как да излъжем шамбалата, да си покаже и..сливата
млада булка, майка,31г,която тук събира най най мръсна енергия
това е болест, марийке, писах го още пр 5г,
защото ти ме преследваш като гладна за интриги кучка..
възпитавай детето си в Любов и труд, после ще ревеш

моите са Мъже, не се опитвай да се сравняваш, нямаме допирна точка..
цитирай
5. troina - коментариите при дядя борн, са изключителни,ж..
08.02.2018 09:47
казвам го, защото и аз преследвам твоя Идеал
за Свобода, независимост, и безпределен Полет
на Мисълта..защо не и до Марс..
наш Капитал, трябва да бъдат л.качества и интелегентност,Дръзновение..
а не,държавен,комунист./и/или мутренски ,мръсни пари,които заробват

хубава тема се оформи, ще се радвам да се включите..
благодаря!
цитирай
6. predatorkapredatorka - Договора е сключен с кръв! не знам дали се отваря линка, горе в първия комент..
08.02.2018 09:53
Поздравителна телеграма от Сталин до Хитлер, публикувана и във в-к „Правда“, в която го уверява, че дружбата е скрепена с кръв. Е, не уточнява, че кръвта е полска. По-късно Сталин ще поздрави Хитлер и за превземането на Париж, а Хитлер ще му подари луксозен Мерцедес за рождения ден.

цитирай
7. saankii - не е важно Кой е Сталин, Кой Хитлер, Важно е кой им дърпа..конците....
08.02.2018 10:35
Под дипломатическия натиск на СССР на 1 март 1941 г. към Тристранния пакт се присъединява и България, която до този момент се опитва да пази неутралитет. На 25 март е последвана и от Югославия, която също се обявява за съюзник на Хитлер, но само след два дни английското разузнаване в Белград организира преврат и правителството е свалено.

Длъжни сме да отбележим и един малко известен факт. Българските комунисти на този етап също подкрепят присъединяването на България към Тристранния пакт, защото се командват от Кремъл. Дори из страната масово са разпространявани позиви, с които се иска присъединяването на България към Хитлер. Това е логично, защото на този етап СССР е съюзник на Хитлер, а всички знаем, че както тогава, така и днес, българските комунисти се управляват директно от Кремъл. Скоро пада и Гърция.

четете ли внимателно,довечера ще постна още..картинки..за блоговите червено тиквеничета

Позив от ръководството на БКП, призоваващ България да се присъедини към Тристранния пакт под натиска на Москва, откъдето и до ден днешен се управляват българските т.нар. комунисти. Впрочем подобна политика имат и френските комунисти, които не оказват никаква съпротива срещу Вермахта, макар родината им Франция вече да е окупирана. Те се вдигат на въоръжена съпротива, едва когато Хитлер напада съюзника си СССР.
цитирай
8. cortana - За война не ми се говори, защото откъдето и да се гледа, смъртта не може да е велика, както я определят руснаците.
08.02.2018 10:48
Но последвах това
troina написа:
коментариите при дядя борн, са изключителни,ж..
и при Борни се изкефих на това
starforlife написа:
А светът не се развива заради хора с гримаси, а заради такива с действия.
цитирай
9. pompadurpredator - Аз съм путиноид. А вие?
08.02.2018 11:44
Аз съм путиноид.
А вие?
цитирай
10. troina - сладурке, аее, ще говорим за Любов, но имам гости, по късно..
08.02.2018 13:58
8. cortana - За война не ми се говори, защото откъдето и да се гледа, смъртта не може да е велика, както я определят руснаците.
10:48
цитирай
11. blackpredator - еми Георги е прав
08.02.2018 15:03
причните са икономически, аз бих добавил и геополитически
то и шапшала дето си постнала не може да го отмине
линията Хофман и това зад нея
площи от 1 милион км, а заедно с тях около 1/3 от населението (над 60 милиона души), 80 – 90 % от въгледобива, 73 – 80 % от находищата на желязна руда, хиляди заводи и 1/3 от обработваемите земи
ко казва дедо Бисмарк за договорите и за Русия:
"Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник"
и още:
"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."

та ти чети и поствай Бисмарк и червените круши, не Гетювия гуру
почвам да ги бъркам двете - Дуловската и Добричката пръчки
надявам се, по-симпатичната да има и зелени пъпки..
цитирай
12. starforlife - ~
08.02.2018 15:51
blackpredator написа:
еми Георги е прав
причните са икономически, аз бих добавил и геополитически

Естествено, че съм прав.
Но не приемайте клинчера "дългове" в най-тесен смисъл на... лихви по заемите, обезпечаващи войната.
Тук визирам И тези, които бъдещите управляващи (на гърба на народа си) и на победители, и на победени (защото обикновено финансирането идва от едно и също място) ще плащат във вид на... благосклонност и съдействие в бъдеще.
А геополитическите причини опират отново изцяло до икономически и затова няма смисъл да се засягат.
цитирай
13. predatorkapredatorka - блякчо, ако някоя по-умна от мен разбере нещо..ще те черпя една..Юловка, тройно препечена 50С
08.02.2018 16:02
/та ти чети и поствай Бисмарк и червените круши, не Гетювия гуру
почвам да ги бъркам двете - Дуловската и Добричката пръчки
надявам се, по-симпатичната да има и зелени пъпки../

дрънкаш емоционални, ниско честотни прокуминистически..бози
Слушай поне, Георги, каза ти човека
Парите са в един джоб, а ти дрънкай за копейки тук..
от сабаахлем до мрак..

да повторя
ЗА ГЛОБАЛНИТЕ ФИНАНСИСТИ„НЯМА ЗНАЧЕНИЕ..
КОЙ ЛЯВ„ КОЙ ДЕСЕН..КОЙ ЧЕРВЕН, кой БЯЛ....
ТЕ ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ..
ТЕ ДЪРЖАТ ТЕЗАТА-АНТИТЕЗАТА-и..СИНТЕЗА в ръка..

ти си кАмунист, брат
аз съм Хегелианка..
къде се опитваш да го..вириш..
цитирай
14. germantiger - ...
08.02.2018 16:04
Напълно съм съгласен с написалия статията или постинга.

Ще добавя един НЕмалък и фундаментален детайл.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВИНАТА НА БРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ

Първите две са колониални империи, под маската на парламентарна монархия и уж република - Англия и Франция тогава владеят стотици племена и народи, те - добрите демократи са тирани над хора по цялата планета.

ИМЕННО ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПСВ АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ ЗАЛОЖИХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

Разбира се, вината на Германия и СССР е абсолютен факт като две тотални диктатури и не буди съмнение.
цитирай
15. blackpredator - анжък де
08.02.2018 16:08
и аз съм бир парче Хегелианец
затова като Хегел се ти викам
куца ли си Юлке, мислиш като куца..
цитирай
16. predatorkapredatorka - Тигре, благодаря за подкрепата, аз съм един лаик пред теб, тук следва още от същия автор..
08.02.2018 16:10
Междувременно се случва нещо важно, което обръща хода на войната. Още през 1940 г. Германия губи битката за Британия. Немските въздушни сили Луфтвафе са разбити от британската авиация и не могат да осигурят въздушно покритие за евентуална инвазия на Острова. Първото сериозно поражение на Хитлер е факт. Оттук насетне във въздуха има един господар и това не е Хитлер. Германия не разполага и с мощен боен флот. Двата огромни бойни кораба „Нимиц” и „Тирпиц”, на които Хитлер първоначално възлага огромни надежди за доминация по море също са потопени. Мощната английска флота също остава пълновластен господар по вода, притеснявана сериозно единствено от немските подводници. Междувременно Вермахта, заедно с италианската армия е спрян и в Северна Африка от британците. Достъпът на Германия до суровини и най-вече петрол е ограничен, а времето тече. Това принуждава Хитлер да промени коренно концепцията си и да направи поредната си идиотщина – да нападне съюзника си Сталин. Обнадежден от пълното фиаско, което Червената армия претърпява при нападението над Финландия, Хитлер вярва, че ще успее бързо да се справи с СССР и да достигне до така ценните суровини и петрол. Но се лъже жестоко. Тук концепцията за Блицкриг не върви. Разстоянията са огромни, а снабдяването изисква свръхчовешки усилия и логистика. В действителност, първоначално шансовете за успех изглеждат на страната на Хитлер. Самите факти са ужасяващи.
цитирай
17. predatorkapredatorka - Блеки позна, боли ме дясното коляно от 1г насам/ но, за мой късмет
08.02.2018 16:14
blackpredator написа:
и аз съм бир парче Хегелианец
затова като Хегел се ти викам
куца ли си Юлке, мислиш като куца..


Умът ми е като бръснач,и винаги е бил..
освежаващо добре ми въздействат..твоите..хули и обиди
на такъв Бляк трол, не напразно Путьо му е кумир..
и за слепите кучки у блога стана ясно....
цитирай
18. troina - не мога да разбера, КОЙТО не чете, как има Тъпата наглост, да коментира, и..обижда..
08.02.2018 16:22
https://ru.m.wikipedia/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B4-%D0%BB%D0%B8%D0%B7

Междувременно на 7 декември 1941 г. Япония напада американската военна база Пърл Харбър в Тихия океан без да обяви война на САЩ. До този момент Япония отказва на Хитлер да нападне СССР от изток, като хвърля усилията си в окупация на Корея, Източен Китай и тихоокеанските държави, а след обявяването на война на САЩ, Сталин е напълно сигурен, че това няма да се случи, което му позволява да дислоцира нови свежи и многобройни сили, които изтегля от Далечния изток и хвърля срещу Вермахта.
САЩ, които до този момент пазят неутралитет, макар много техни търговски кораби да са потопени от немски подводници, зорлем са вкарани във войната.
На 11 декември 1941 г. Хитлер прави поредния си идиотски ход и също обявява война на САЩ.

БП намери линка, и чети, твоите локуми, ама един пръст дикиш не хванаха..
кое ти е „Хегелианското“ я да чуя..
Гугъл, или Ла Руссел..
цитирай
19. blackpredator - цъ
08.02.2018 16:40
сводката на Совинформбюро
цитирай
20. germantiger - ...
08.02.2018 17:51
Към написаното от автора в което разглежда едва ли не хода на ВСв под твоя постинг щях да добавя следващото от мен, но се ВЪЗДЪРЖАХ, за да не изглежда, че пак влизаме в спор.

Щях да добавя следното:
Битката за Британия според германска страна имат повече загуби англичаните, според английска - германците. След ВСВ в историографията е прието да се счита (ПРАВИЛНО), че германците НЕ постингат целите си и вероятно имат малко повече загуби от британците.

Автора при теб обаче е написал една грешка или неистина - германците не са разбити и авиацията им не е разжбита над Британия, същата германска авиация смазва руската година след това и същата германска авиация бие английската почти две години в Африка.

Нивото на германските пилоти като победи и качества до края на войната е над англичани и американци, най-големите авиоасове са германци и много от тях са били здраво англичани и американи до края на войната, вкл. и най-успения НОЩЕ АС Е ГЕРМАНСКИ.

В Африка Роммел е надборен 2 ГОДИНИ СЛЕД КАТО ГЕРМАНИЯ Е УДАРИЛА/НАПАДНАЛА СССР.

Райха напада СССР 1941, германците бият в африка 1941 и 1942 до есента, германците губят в Африка 1943, така-че бг автора, който цитираш е допуснал грешка, но тя е разбираема, той по "демократски" си е формирал една удобна за него картина на войната където в детайла греши, но стратегическите му разсъждения са почти верни в голямата рамка.

Друг детайл е, че германския подводен флот не просто създава притеснения на англичани и американци, а има период в който буквално ги гипсира и те изпадат в паника - британците са готови да дадат част от колониите си на сащ за няколко стотици щатски есминци/ескадрени миноносци и др. съдове, защото британските просто са потопени.
цитирай
21. predatorkapredatorka - Тигре, за мен е Чест, да коментираш в моя блог, в перфектен тон..
08.02.2018 18:19
Темаta е многоо важна, затова придобих смелостта,
da публикувам този материал,
за съжаление, не мога да го компресирам, но коментариите
както винаги са по..важни и безценни
Deutschland, Deutschland ueberalles:))
Ich liebe Dich...

https://youtu/6kxpwo3wPBI
цитирай
22. milady - мдааа..както казва Оруел..
08.02.2018 19:08

„Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири.
Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.“
цитирай
23. saankii - разбрах аз , че Ики Маус те дърпа за ушите..
08.02.2018 19:17
blackpredator написа:
сводката на Совинформбюро


Уличната превъзходна..кучка/манафа Ико
е най -големият тъпънар тук, който е селската тъпа клюкарка на блога
туй е твойтъ червена дружинка, пърдяторчо..
плюс мара шепова ала балова...
цитирай
24. cortana - :) :) :)))
08.02.2018 20:04
Още не съм си изпълнила обещанието за снимки от интерфейса на '0.2-2.0', но най-просто казано това е Интернет базирано творение на Ж, на което може да зададеш постинги и то да ги държи на 'първа', помпейки ги динамично, съобразно опитите да бъдат избутвани от там. Демонстрира го преди години, но естествено не го ползва.
Както и един път, отново по онова време, провокиран от фрии, направи подобно приложение за това да се връща едната грамотичка на свалени от'първа' постинги. Виж то вече работи постоянно. :) И на него дължиш факта, че този ти постинг е свален от 'първа', но като кликнеш на 'още популярни постинги' и о, чудо, там си е отново. :))))
Още ли някой ще отрича, че блог.бг е проруски сайт? И тези ли методи на русофилите да харесваме, цензурната цедка?
цитирай
25. predatorkapredatorka - корти, техн. си перфектна,както винаги..
08.02.2018 20:27
Още ли някой ще отрича, че блог.бг е проруски сайт? И тези ли методи на русофилите да харесваме, цензурната цедка?
цитирай

а по повод, проруските нагли пропаганди тук..
думи нямам да изразя..възмущението ,и..безсилието си..
ето, преди 1 ч, случайно/закономерно/ попаднаха мои два постинга
на Първа, и €кономичният продажник се обади, и ми ги
свалиха..Ти ги набл'даваш, и видя, че плавно се изкачват
с нормални прочити, пл'сове ,и коментарии.
мен ме боли многоо за робска България, а не за мен лично..
не ми плащат тук..тези крассное блядове..
ще пишем, докато можем..
и, каквото сабя покаже...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: predatorka
Категория: Забавление
Прочетен: 1099564
Постинги: 329
Коментари: 3886
Гласове: 1887
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031