Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2018 20:00 - зад пердето на ..червено-тиквеничетатааа..
Автор: predatorka Категория: Забавление   
Прочетен: 2395 Коментари: 20 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   ТАЙНИ и ФАКТИ /продължение..
   

Междувременно се случва нещо важно, което обръща хода на войната.  Още през 1940 г. Германия губи битката за Британия. Немските въздушни сили Луфтвафе са разбити от британската  авиация и не могат да осигурят въздушно покритие за евентуална инвазия на Острова. Първото сериозно поражение на Хитлер е факт. Оттук насетне във въздуха има един господар и това не е Хитлер. Германия не разполага и с мощен боен флот. Двата огромни бойни кораба „Нимиц” и „Тирпиц”, на които Хитлер първоначално възлага огромни надежди за доминация по море също са потопени. Мощната английска флота също остава пълновластен господар по вода, притеснявана сериозно единствено от немските подводници.  Междувременно Вермахта, заедно с италианската армия е спрян и в Северна Африка от британците. Достъпът на Германия до суровини и най-вече петрол е е ограничен, а времето тече. Това принуждава Хитлер да промени коренно концепцията си и да направи поредната си идиотщина – да нападне съюзника си Сталин. Обнадежден от пълното фиаско, което Червената армия претърпява при нападението над Финландия, Хитлер вярва, че ще успее бързо да се справи с СССР и да достигне до така ценните суровини и петрол. Но се лъже жестоко. Тук концепцията за Блицкриг не върви. Разстоянията са огромни, а снабдяването изисква свръхчовешки усилия и логистика. В действителност, първоначално шансовете за успех изглеждат на страната на Хитлер. Самите факти са ужасяващи.
Хитлер не очаква, че Великобритания и Франция ще обявят война. Те имат подписан съюзнически договор с Полша, но са имали подобен договор и при анексирането на Судети в Чехословакия през 1938 г., когато остават безмълвни и безучастни. Тогава все още не считат, че Хитлер е способен на подобна лудост. Едва след нападението над Полша реакцията им е адекватна и съобразно договора и на 3 септември те обявяват война на Германия. Тази война е наречена „Странна война”. До април 1940 г. почти не се водят бойни действия. Френските военни и политици са сигурни в мощната укрепена линия „Мажино” и не вярват, че Хитлер ще нападне Франция. Още повече, че самата френска армия по численост и въоръжение не отстъпва на германската. Но те изобщо не са предвидили възможността Хитлер да нападне през Белгия и Холандия, както и не отчитат новите военни реалности, известни днес като концепцията за „Блицкриг“ (Светкавична 

Това се случа, когато през април 1940 г. Хитлер напада Дания и Норвегия, а веднага след тях превзема Белгия и Холандия. Париж пада само две седмици, след като Хитлер напада Франция, макар че на нейна страна се бие и 300 000 британски корпус, който едва е спасен в последния момент. Северната част от Франция е окупирана, а в Южна се създава колаборационистко, съюзническо френско правителство във Виши, а Велкобритания ще бъде принудена да бомбардира и потопи целия френски средиземноморски боен флот, за да не бъде използван срещу нея.
Междувременно на  7 декември 1941 г. Япония напада американската военна база Пърл Харбър в Тихия океан без да обяви война на САЩ. До този момент Япония отказва на Хитлер да нападне СССР от изток, като хвърля усилията си в окупация на Корея, Източен Китай и тихоокеанските държави, а след обявяването на война на САЩ, Сталин е напълно сигурен, че това няма да се случи, което му позволява да дислоцира нови свежи и многобройни сили, които изтегля от Далечния изток и хвърля срещу Вермахта.
САЩ, които до този момент пазят неутралитет, макар много техни търговски кораби да са потопени от немски подводници, зорлем са вкарани във войната.
На 11 декември 1941 г. Хитлер прави поредния си идиотски ход и също обявява война на САЩ.

С това си начинание Хитлер ми прилича на луд с пръчка, който дразни ЛЪВ.

Нито японците, нито германците напълно осъзнават на какво са способни американската икономика и духът на тази свободна нация. Мобилизирани са 15 милиона американци. Милиони са и доброволците. По-голямата част от тях са мобилизирани във военно производство, но над 5 милиона са включени в бойните редици на армията.

Едва ли и днес мнозина могат да си представят оборотите на тази икономика, която е в състояние в кратки срокове да произведе 50 000 бойни изтребители и бомбардировачи, както го правят тогава, стотици кораби, десетки самолетоносачи, десетки хиляди танкове, оръдия, бойни джипове… САЩ воюват на няколко фронта – първо в Тихия океан, където продължават бойните действия чак до август 1945 г. После отварят фронт в Италия, а през 1944 г. настъпват в Европа и през Нормандия. Само за няколко месеца, с помощта на британските войски, те освобождават Западна Европа и стъпват на германска територия, докато СССР успява да превземе Източна Европа и в навечерието на 9 май 1945 г. да доближи столицата Берлин.  Междувременно САЩ продължават да доставят до последно така важните оръжия, храни и суровини за СССР, като стойността на доставките по тогавашни цени надхвърля 11 милиарда долара – съизмерими към 2008 г. на 138 милиарда долара или повече, отколкото е целия военния бюджет на днешна Русия за една година.

 


  утре, следва посл.част
  /След Войната, кой ,накъде...




Гласувай:
8



1. predatorkapredatorka - когато цифрите говорят..
08.02.2018 20:09
уличните дилъри, да замълчат, или да се извинят
ама, кога Идиота си признава, че е идиот..
никога, до последния крак..на гОркият русский мужик..
Всички губят от Войната..
вече казахме/ аз и Георги спомена, кой и как печели..милиони
срамота за твоите лъжи и измами, и безкрайни манипулации, Ико Маус..
твойто ай кю е --100,
колкото на мара общата шепова алабалова..
цитирай
2. germantiger - само няколко корекции
08.02.2018 20:13
НИМИТЦ Е ДНЕС АВИОН САМОЛЕТОНОСАЧ В АМЕРИКАНСКИЯ ФЛОТ

честър нимиц е американски флотски адмирал през всв бил се в пасифика/тихия океан и е от германски произход

в текста пише, че "нимиц" е германски боен кораб, фактическа грешка, смислова не
цитирай
3. germantiger - +
08.02.2018 20:16
ХИТЛЕР ДЕЙСТВИТЕЛНО ГРЕШИ, ЧЕ ОБЯВЯВА ВОЙНА НА САЩ

но..........

американците са във вона с него и те му я нагалат, месеци преди това същите американци съдействат на англичаните с товари, информация, локация

ХИТЛЕР ГРЕШИ, но така или иначе САЩ щяха да му обявят война, той разбира се греши идиотски че го прави пръв, но тогава вече почти не е имало значение
цитирай
4. predatorkapredatorka - да, приемам твоята корекция,тигре..
08.02.2018 20:17
аз не съм Спец по военна История, но поддържам
високо Знамето на Истината и Свободата..
това споделям тук вече 5г..
благ.ти за забележката
цитирай
5. germantiger - и коментара ми от другия постинг
08.02.2018 20:18
Към написаното от автора в което разглежда едва ли не хода на ВСв под твоя постинг щях да добавя следващото от мен, но се ВЪЗДЪРЖАХ, за да не изглежда, че пак влизаме в спор.

Щях да добавя следното:
Битката за Британия според германска страна имат повече загуби англичаните, според английска - германците. След ВСВ в историографията е прието да се счита (ПРАВИЛНО), че германците НЕ постингат целите си и вероятно имат малко повече загуби от британците.

Автора при теб обаче е написал една грешка или неистина - германците не са разбити и авиацията им не е разжбита над Британия, същата германска авиация смазва руската година след това и същата германска авиация бие английската почти две години в Африка.

Нивото на германските пилоти като победи и качества до края на войната е над англичани и американци, най-големите авиоасове са германци и много от тях са били здраво англичани и американи до края на войната, вкл. и най-успения НОЩЕ АС Е ГЕРМАНСКИ.

В Африка Роммел е надборен 2 ГОДИНИ СЛЕД КАТО ГЕРМАНИЯ Е УДАРИЛА/НАПАДНАЛА СССР.

Райха напада СССР 1941, германците бият в африка 1941 и 1942 до есента, германците губят в Африка 1943, така-че бг автора, който цитираш е допуснал грешка, но тя е разбираема, той по "демократски" си е формирал една удобна за него картина на войната където в детайла греши, но стратегическите му разсъждения са почти верни в голямата рамка.

Друг детайл е, че германския подводен флот не просто създава притеснения на англичани и американци, а има период в който буквално ги гипсира и те изпадат в паника - британците са готови да дадат част от колониите си на сащ за няколко стотици щатски есминци/ескадрени миноносци и др. съдове, защото британските просто са потопени.
цитирай
6. predatorkapredatorka - ако, приемем, че ,Кукловодите, и банкерите
08.02.2018 20:20
на Войните, играят и от двете страни,
ще успеем донякъде,да вразумеем..целия Абсурд
на тази война..
толкова е сложна „схемата“ по която играят тези...убийци..
не е за нормалното човешко Съзнание, да го приеме за изобщо възможно..
цитирай
7. germantiger - ...
08.02.2018 20:22
АЗ РАЗБИРА СЕ НЕ КОРИГИРАМ ТЕБ, А ЦИТИРАНИЯ АВТОР

Автора всъщност е прав в стратегическата рамка

Действително Хитлер губи в ресурси, в геостратегия и в развитие на войната

Автора има неточности, но мисълта му е в правилната посока без съмнение

ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТИ ОБИЧАТ ДА СИ ПРТЕДСТАВЯТ ВОЙНАТА КАТО ВИНА И ДЕЛО НА ГЕРМАНЦИТЕ

СИНИТЕ ИДИОТИ ОБИЧАТ ДА СИ Я ПРЕДСТАВЯТ КАТО ДЕЛО НА ГЕРМАНЦИ НО И РУСНАЦИ

разбира се, германската истина на национално и интернационално ниво няма защита, защото след 1945 няма германия, има една икономическа нива, друго не

лека вечер :)
цитирай
8. germantiger - финално
08.02.2018 20:24
Господарите на света или както казваш КУКЛОВОДИТЕ са в основата на историята вероятно от Египет насам, не знам и не мога да кажа категорично

без съмнение войната НЕ е историята която ни се предлага официално като нейно начало, причини виновници

ИСТИНСКИ ВИНОВНИТЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ И НЯМА ДА СТАНАТ ИЗВЕСТНИ (вероятно никога)
цитирай
9. predatorkapredatorka - тук си казал всичко с две думи/ Благ за твоите коменти..
08.02.2018 20:30

ЧЕРВЕНИТЕ ИДИОТИ ОБИЧАТ ДА СИ ПРТЕДСТАВЯТ ВОЙНАТА КАТО ВИНА И ДЕЛО НА ГЕРМАНЦИТЕ

СИНИТЕ ИДИОТИ ОБИЧАТ ДА СИ Я ПРЕДСТАВЯТ КАТО ДЕЛО НА ГЕРМАНЦИ НО И РУСНАЦИ
цитирай
10. milady - тук помествам комента на корти/ Ико Маус ме нарича лъжкиня, шот не съм сметнала 5-6г разлика
08.02.2018 20:39
Още ли някой ще отрича, че блог.бг е проруски сайт? И тези ли методи на русофилите да харесваме, цензурната цедка?
цитирай

даа, корти, по повод, проруските нагли пропаганди тук..
думи нямам да изразя..възмущението ,и..безсилието си..
ето, преди 1 ч, случайно/закономерно/ попаднаха мои два постинга
на Първа, и €кономичният продажник се обади, и ми ги
свалиха..Ти ги набл'даваш, и видя, че плавно се изкачват
с нормални прочити, пл'сове ,и коментарии.
мен ме боли многоо за робска България, а не за мен лично..
не ми плащат тук..тези крассное блядове..
ще пишем, докато можем..
и, каквото сабя покаже...

ти си продажна тъпа мутра, и лъжец,който се чуди
кого да обиди, и да свали от първа..
3 пъти се оплаквам от твоите злобни обиди към „сливите“ в блога!!!
дурак..безродний, тъй бляд..
жалка русскоя сволачь
цитирай
11. predatorkapredatorka - сбърках с 5 г, извиних се предварително..
08.02.2018 21:26
за книгата на Суворов,Ледоразбивач,ами забравила съм, то беше отдавна..
и,оня долен манипулатор, Икото..
се опитва, да го използува като довод в спора
за ВСВ, даже ми открадна Темата, злобния чичка..
той си мисли, че Сливите край него,
като не четат, и другите нормални Жени, не четат...
Боклук долен, който е в основата на манипулациите в сайта,
със своите тъпи, грозни картинки, и русския песньовки за..пияни..дураки..
това е нивото на тоз уличен дилър, и блогова мастия..
цитирай
12. nalia - И що се оплакваш от "сливите", Юлче:)
08.02.2018 21:40
Няма равен мъжът-слива,
малко гнила, но пък повратлива!
цитирай
13. troina - ама , то с такива мъжове, започвам да ги..разбирам..джендайките/ хихи
08.02.2018 21:51
nalia написа:
Няма равен мъжът-слива,
малко гнила, но пък повратлива!


Гледам дедо мЕрлин/68г, изрови блога,
как да ми се докаже..че ме обича
само да не беше онъз лошата баба Алхимица...
и стихове, и басни и поеми за Дюлка се писаха и писаха..
и 1001 нощи не стигнаха..
:))))))
цитирай
14. nalia - Дето седнал да се вари на ошаф ли?
08.02.2018 21:55
Няма равен мъжът-слива,
малко гнила, но пък повратлива.
Крие ризата кирлива
и за Първа се олива!
цитирай
15. анонимен - Проруски сайт е много меко казано. ...
08.02.2018 22:11
Проруски сайт е много меко казано.
Тук се вихрят патологични путиноиди и комуноиди, които за русия са готови да се отрекат и от майките си.
Поне седем са тия уроди.
цитирай
16. troina - аз обичам и Германия и България ноо..Русия..никогааа, а фашиста ПУтьо и Тюрма му е малко
08.02.2018 22:16
blackocean написа:
Проруски сайт е много меко казано.
Тук се вихрят патологични путиноиди и комуноиди, които за русия са готови да се отрекат и от майките си.
Поне седем са тия уроди.

цитирай
17. sestra - Юлче,
08.02.2018 22:22
респект за усилията, за изговарянето на истината, но с тия, кашираните с вата чучела няма смисъл да се спори. А че нашите деца вече ще учат истинската история, това е акцентът.
цитирай
18. predatorkapredatorka - Сиси, да права си..никой не може да надскочи себе си..
08.02.2018 22:30
sestra написа:
респект за усилията, за изговарянето на истината, но с тия, кашираните с вата чучела няма смисъл да се спори. А че нашите деца вече ще учат истинската история, това е акцентът.


Лъжата и Руската измама са особено коварно дело..
просто те са втълпявани и набивани в бг.Съзнание столетия..
до степен..Българите да пожелаят да са роби на една
мафиотска,имперска и..безпардонна..сбирщина от мошеници
те са мн.добри в т.н НЛП/нервно-лингвинистични програми..
/зомбиране на народонаселението..
трудно е ,дано децата биват овреме обучени, да търсят Истината..
Благодаря ви, приятели!
това е моята кауза..
цитирай
19. predatorkapredatorka - днес Трети постинг ми свалят..БП, маймуната долна пак се бърка
08.02.2018 22:38
нямам нито помпа, нито разбирам от манипулации
ами, ясно е ,става все по-лошо
а, ико клюкари многоо блогери, и всеки ден..
цитирай
20. sestra - Тук винаги е било така.
08.02.2018 22:55
Клюки, интриги и въвличане в кал, отработена смес. Както всичко у нас, ако всички тези усилия ги хвърляха достойни хора, с елементарно възпитание ехее, бая да има прокопсия. Ама няма :)
Ама как веднага го свали - автозащита от истина :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: predatorka
Категория: Забавление
Прочетен: 1100698
Постинги: 329
Коментари: 3886
Гласове: 1887
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031