Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 18:46 - срамота!!
Автор: predatorka Категория: Забавление   
Прочетен: 1800 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 10.04.2018 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Ееее...  тъкмо  седна  да  гледам реклами..  
и  на  20  минути  ми  пускат „ Ну,Блейки погоди..
Срамота!...


image

още  Окултно,тайно Познание 
...след..киното...


Д-р Хю Шонфийлд, чиято работа по свитъците от Мъртво море е добре известна, разработи една от най-интересните теории. Шонфийлд, който е изучавал еврейския шифър, наречен ,,Atbash" шифър, който е бил използван при превеждането на някои от свитъците от Мъртво море, твърди, че когато приложили шифъра на думата ,,Бафомет", той се трансформира в гръцката дума ,,София", което означава ,,Знание".   Възможно начало на фигурата Модерното изображение на Бафомет изглежда се корени от няколко древни източника, но предимно от езически богове. Бафомет прилича на боговете по целия свят, включително Египет, Северна Европа и Индия. В действителност, митологиите на голям брой древни цивилизации включват някакво рогато божество. В теорията на Юнг, Бафомет е продължение на архетипа на рог-бога, тъй като понятието за божество, носещо рога, е всеобщо присъстващо в отделните психики. Дали Кернунос, Пан, Хатор, Дяволът (както е изобразен от християнството) и Бафомет имат общ произход? Някои от техните качества са поразително подобни.



image






Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. predatorkapredatorka - чети ..блейки, без пари е..дядя
10.04.2018 18:48
Бафомет е загадъчна фигура с глава на козел, намерена в няколко случая в историята на окултизма. От рицарите тамплиери от средновековието и масоните на 19-ти век до съвременните течения на окултизма, Бафомет никога не успява да създаде противоречия. Но откъде произлиза Бафомет и най-важното - какъв е истинският смисъл на тази символична фигура?

По време на историята на западния окултизъм често се призовава името на загадъчния Бафомет. Въпреки че става дума за общоприето име през ХХ век, споменаването на Бафомет може да се намери в документи, датиращи още от 11-ти век. Днес символът е свързан с всичко свързано с окултизма, ритуалната магия, магьосничеството, сатанизма и езотериката. Бафомет често се появява в популярната култура, за да идентифицира нещо окултно.
цитирай
2. predatorkapredatorka - признавам..Идиотията е заразна...
10.04.2018 18:49
като Ефекта на 100 те маймуни от японския о-в..Миссанино..
цитирай
3. troina - опссс, още една канд.мамУнка/ Тя, от Вундерландия...чак идва в блок бе ке ту..
10.04.2018 18:54
2. conte - Неновица и Неновци като карикатури ...
18:43
Неновица и Неновци като карикатури у блога са неразделни по отношение на всичко що е неум и неумито.
цитирай
4. predatorkapredatorka - Престани да ме преследваш
10.04.2018 20:19
Последни 20 регистрирани посетителя
19:40 - karamelita

Кармелита не мога да понасям учителки
аз не ти давам акъл и не идвам в твоя блог
Престани да ме преследваш Ти си лудата маниачка тук
Какво те касае аз каква съм….я си бий два шамара.И изчезвай
срамота ти и Роса като дърти клюкарки тук безработни безидейни
Не ми се мяркай повече тук Стой си сама в блога като пълно куку
цитирай
5. milady - предлагам ви една много по-различна гледна точка
10.04.2018 20:34
Езотериката е окултна наука като теософията
в такъв смисъл тя е затворена херметична и трудно достъпна
по разум и съзнание


Произход на името
Има няколко теории за произхода на името на Бафомет. Най-често срещаното обяснение твърди, че това е старо френско корупция на името на Мохамед (което на латински е ,,Mahomet") - Пророка на исляма. По време на кръстоносните походи рицарите тамплиери са останали за продължителни периоди в страни от Близкия изток, където са се запознали с ученията на арабския мистицизъм. Този контакт с източните цивилизации им позволява да върнат в Европа основите на това, което ще стане западен окултизъм, включително гностицизма, алхимията, кабала и херметизма. Афинитетът на тамплиерите с мюсюлманите накара Църквата да ги обвини в поклонението на един идол на име Бафомет, така че има някои правдоподобни връзки между Бафомет и Мохамед. Има обаче и други теории за произхода на името.
цитирай
6. predatorkapredatorka - предлагам ви една много по-различна гледна точка
10.04.2018 20:42
Козелът на челото си носи знака на пентаграма, с една точка на върха, символ на светлината, двете му ръце, които са знак на херметизъм, този, който сочи към бялата луна на Chesed, а другата сочейки към черното на Geburah. Този знак изразява съвършената хармония на милосърдието със справедливостта. Едната му ръка е женска, а другата - мъжка като тази на андрогина на Khunrath, атрибутите трябва да обединим с тези на козата, защото той е един и същ символ. Пламъкът на разузнаването, блестящ между рогата му, е магическата светлина на универсалния баланс, изображението на душата, издигнато над материята, тъй като мламъкът, макар и обвързан с материята, блести над нея. Грозната глава на звяра изразява ужаса на грешника, чиято действително е действаща, единствено отговорна част трябва да понесе изключителното наказание; Защото душата е нечувствителна според нейната природа и може да страда само когато се материализира. Жезълът, който стои вместо гениталиите, символизира вечния живот, тялото, полукръга над атмосферата, пера, които следват над летливите. Човечеството е представено от двете гърди и андрогинските обятия на този сфинкс на окултните науки.

В изображението на Леви, Бафомет олицетворява кулминацията на алхимичния процес - обединението на противоположните сили за създаване на Астрална светлина - основата на магията и в крайна сметка на просвещението.
цитирай
7. troina - ,,Кадуцей" на Хермес ....Утре вечер
10.04.2018 20:48

Фалоса на Бафомет е всъщност ,,Кадуцей" на Хермес - жезъл, преплетен с две змии. Този древен символ представлява херметизмът от векове. Кадуцея езотерично представлява активирането на чакрите, от основата на гръбначния стълб до епифизната жлеза, използвайки серпентинова сила (следователно змиите) или Астрална светлина.

The Caduceus as symbol of chakra activation.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: predatorka
Категория: Забавление
Прочетен: 1100227
Постинги: 329
Коментари: 3886
Гласове: 1887
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031