Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2018 18:55 - двойната игра на путКин от Русе..
Автор: predatorka Категория: Забавление   
Прочетен: 3565 Коментари: 22 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Западът сам се обрече на безсилие пред Путин

Защо позволяваме на Путин да играе ролята на посредник и великодушен защитник на Сирия? Благодарим му, когато оръжията замлъкнат, но не търсим вина, когато самолетите му сеят смърт? Коментар на Фридрих Шмит от ФАЦ.

Миналата седмица австрийският канцлер Себастиан Курц посети Кремъл и разговаря с руския президент Владимир Путин за войната в Сирия. Формулировките, които след това използва Курц, можеха да са били произнесени от мнозина европейски политици: Москва имала силно влияние върху режима, а това означавало, че носи и отговорност за спиране на кръвопролитията; страданията на населението били непоносими, имало нужда от преговори и от хуманитарни коридори. Тези фрази и самоналоженото безсилие в отношенията с Путин са конфузни. Нещо повече: те вредят на Европа.

Руският президент вече от четири години слуша речите за страдания, отговорност и влияние. Тези речи са познати и от войната в Украйна, заради която европейците падат на колене пред Путин с молбата да въздейства възпиращо върху „сепаратистите". Никой не смее да каже на висок глас, че Русия е участник в тази война. Въпреки, че руски войници бяха заловени на бойното поле и независимо от констатацията на международните следователи, че тъкмо с руска ракета е свален самолетът с 298 души на борда, известен като „полет МН17". Колкото повече се говори за влияние и отговорност, толкова повече Путин влиза в ролята на посредник и на великодушен защитник, комуто трябва да се благодари, когато оръжията замлъкнат, който обаче не е виновен за избиването на хора.
 

Войната трябваше да е уж срещу терористите

Позволяват на Путин да играе тази роля дори в Сирия, независимо от това, че там Русия вече от две години и половина открито участва в бойните действия. Москва слави като герои своите войници, паднали в Сирия, и се радва, че десетки хиляди военни събират боен опит, а в Сирия се изпробват и нови бойни самолети. Военната операция официално е насочена срещу терористи, но на практика се оказва, че терорист е просто онзи, върху когото в момента се изсипват бомбите. Молбите на европейците да се окаже влияние и да се поеме отговорност за случващото се в Източна Гута съпътстваха още сирийско-руско-иранската офанзива срещу източната част на Алепо през 2016 година.

Путин умело дирижира хора на своите апологети. Вярно, смущава го малко лошият имидж на неговия съюзник Асад, чийто режим носи отговорността за стотици хиляди жертви. Русия се опитва да ни внуши, че съществува дистанция между нея и Асад, повтаряйки, че не ставало дума за оцеляването на Асад като президент, а за борбата срещу тероризма и за запазването на Сирия като държава. Някои наблюдатели чуват в тези думи и предупреждение към Асад, всъщност обаче диктаторът-насилник е ценен за Путин и то не само като съюзник. Башар Асад е и символ на битката, която Москва води срещу  Вашингтон и срещу онази Америка, която според Кремъл, се опитвала да предизвика и в Русия „цветна революция" - с други думи смяна на режима.

следва в коментарии..

 
image




image




Фридрих Шмит, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

www.faz.net

Всички права запазени!

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. predatorkapredatorka - вън Черния Гущер от блога..
17.04.2018 18:56


лъжец, страхливец и..мошеник на дребно
цитирай
2. cortana - Ще се самоцитирам. :)
17.04.2018 19:06
predatorka написа:
вън Черния Гущер от блога..
лъжец, страхливец и..мошеник на дребно

Този държа да си е от моя ник. :)
angpiskova написа:
За разлика от вашата групичка, Жоро има д... и го показа. Къде е мушмурокът и компания?

Какво ти 'дъ', има нещо мъжко пред 'дъ'то. :) :) :)))))

Поздравчета! :)
Аз пък не купих на бббблллееек лопатка, а шнола. :) :)
Но той не дойде. :) А е розова. :) :))))
цитирай
3. анонимен - Няма да
17.04.2018 19:08
си тръгне. За тази работа трябва чест. Да си видяла нещо подобно в тази групичка?
цитирай
4. predatorkapredatorka - е...такъв резил..
17.04.2018 19:49

само един путКин, може да предложи..
правилно,Анджи, Истинските Жени са до Истинските Мъже,
останалите си надуват..пипетката в „тъмното“,самички...
с помпа между краката..
цитирай
5. troina - мдам..знаете, закачам се..
17.04.2018 19:58
инак Темата ми е безумно..важна..
и аз съм Майка, и аз имам двама сина,
очаквам, да се радвам и на внуци..
прости човешки радости..и Велики!
затова съм дала..предимство на този многоолик Антихрист,от Русия,
който ще излъже всички ни накрая..за да му плащаме..100млн Дворец..
пълзееейки по Земята..
това ли искате,хора?
бъдете нежни като гълъбите, и хитри като Змията..
ЛЪЖАТ ни жестоко, и искат отново Юро(дея в центъра на Европа..

цитирай
6. troina - да уточня!! в Играта е и Тромпето, разб се../ТЕ винаги играят в екип/ зад кулисите
17.04.2018 20:01
За да прикрие военните си удари зад някакъв политическо-дипломатически параван, Путин ту отваря „хуманитарни коридори", ту свиква конференции. Последната беше в края на януари в Сочи, когато повечето участници бяха лично подбрани от Асад, докато в същото време бомби падаха над пазари и болници в провинцията Идлиб. Москва яростно опровергава новините за подобни нападения срещу цивилни цели, които напомнят за личната война на Путин в Чечения през 1999 г. И непрекъснато прави опити да омаловажи избиването на хора, като сравнява тези жертви с броя на цивилните жертви от въздушните нападения, осъществявани от коалицията начело с Вашингтон.
цитирай
7. troina - Защо никой не смее да поиска нови санкции срещу Путин?
17.04.2018 20:03

Слабостта на европейските политици проличава ясно дори в предупрежденията, които отправят Лондон и Париж, че ще нанесат военни удари, ако бъде доказано използване на отровни бойни вещества от войските на Асад. Президентът Макрон и британският външен министър Джонсън може да са сигурни, че никой няма да възприеме буквално тези предупреждения, защото никой и не може да докаже използването на отровни газове. Та нали в Съвета за сигурност Путин блокира удължаването на мандата на контролната мисия на ООН. Малко преди това международните следователи оповестиха, че Асад носи отговорност за една убийствена атака със зарин през април миналата година

Западните санкции срещу Русия помогнаха да се замрази войната и териториалното настъпление в Източна Украйна, защото в резултат от тях цената на руското вмешателство значително се повиши. Всъщност, и по отношение на Сирия Европа изобщо не е обречена на безсилие и празни призиви. Никой обаче не смее да поиска нови санкции срещу Русия заради войната на Путин в Сирия. Тъкмо обратното. Правителствата на Германия и на Австрия форсират работата по газопровода „Северен поток 2“, който обслужва интересите на Путин и е подложен на критика от много партньори. И всички заедно се радват на футболния празник в Русия през това лято.

А в Сирия са засегнати и европейски интереси и то – не само такива, които са свързани с борбата срещу ислямистките терористи. Първият практически въпрос гласи: Къде ще се завърнат милионите бежанци? Но най-важен си остава въпросът как реагира и как се вижда в огледалото една демокрация, която се кълне в човешките права, докато над Сирия се сипят бомби и се вършат „военни престъпления в епически мащаб", според формулировката на Амнести интернешънъл. Онзи, който говори само за влияние и отговорност и дори не споменава името на един от воюващите, фактически става съучастник. И най-малкото, което трябва да се стори, е да не участваме като статисти в двойната игра на Путин и да не помагаме на фалшивия посредник ...
цитирай
8. troina - www.faz.net...Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main
17.04.2018 20:04

И най-малкото, което трябва да се стори, е да не участваме като статисти в двойната игра на Путин и да не помагаме на фалшивия посредник да постига пропагандни успехи – включително и на Запад
цитирай
9. troina - на такъв не му трябват врагове/той се самообеси на шнура на.. мишката си..
17.04.2018 20:36

angpiskova написа:
За разлика от вашата групичка, Жоро има д... и го показа. Къде е мушмурокът и компания?
цитирай
10. predatorkapredatorka - Опс още един мушморок...с импотентен палец....
17.04.2018 21:22
Последни 20 регистрирани посетителя

21:03 - born
цитирай
11. krumbelosvet - Уважаема госпожо
18.04.2018 11:30
Защо това презрително отношение към вагината? Кви са тия комплекси? Да сравнявате злодея на света с пу.ка.
цитирай
12. troina - 11. krumbelosvet - Уважаема госпожо
18.04.2018 11:42
дядоКруме, ама си упорит..писарушко
/като дядо МерлинМонро..
ако ми се извиниш тук, публично..
ще ти покажа разликата..м-у вагина и пут.а..
с картинками...
аре, сега сподели, защо ме набеждаваш, че..
съм ти „отправила неприлични предложения„
ейй тук ,вече..се подмокрих.. от смяхх..
цитирай
13. milady - още малко...блоГейски потайности из моя Декамерон..
18.04.2018 11:50

а па, Мара Травестита, имала и вибратор „ПутКин“
не само...тениска, и крассное кюлоти..
не напразно съм и сложила Диагнозата,пр 4г..
„Синдром на Електра“
която, още търси „баща си..из блоГейските тъмни потайности..
цитирай
14. krumbelosvet - Не набеждавам, драги Тройна и ко
18.04.2018 18:37
А вие, ако не сте отправяла такива предложения, намаше да питате, щяхте да знаете, че лъжа. Спокойно, знам, че беше на шега, но народът казва "ако те хванат - шега, ако не те хлават - у торба". А ако публикувам (не съм от тях) все ще се намерят хора БЕЗ чувство зо хумор. Поздрави. Политиката е за СТАРИ жени. Зарежете я, особено като ястребица.
цитирай
15. sestra - Защо ли?
18.04.2018 18:57
Ами защото бот, фейк, мошеник. Закачиш ли го, почва да се криви и изпуска гнусотии из вътрешността си и е опасно, защото напада изневиделица жени, деца и бебета. По тая последна причина изисква да го наричат опасен стратег и световен спасител. А всички виждаме какво е.
цитирай
16. predatorkapredatorka - виж ко..Круме, Всички путКинисти лъжете и мажете така..уж случайно..
18.04.2018 18:59
ебах сестра ти..
даа, ама..аз нямам..сестра..
изкукуригало множество от пенсии останахте тук..
няма работа, няма пари и...айдааа..у блог бе ге то е..безплатнооо
и Политиката толкова я чувате..
да не говорим..за мерака...
цитирай
17. predatorkapredatorka - даа, сис ,ето и последни новини..
18.04.2018 19:02

уж, нямало Хим,атака, ама сега....тя била дело на бунтовниците,
подкукорасани от Велика Британия..
-какво правят тез в Сирия, Джон?
- ПутКински работи, сър...
цитирай
18. predatorkapredatorka - е, и, къде е онзи баш Касапин ПУтКинист..от Две могили, Русенско..
18.04.2018 19:05

Първоначално Москва твърдеше, че не е имало никакво нападение с химическо оръжие в Дума, а после обвини бунтовниците, че това е тяхна провокация, извършена с британска помощ, което Лондон отрече, припомни Ройтерс.
цитирай
19. krumbelosvet - Най-после
18.04.2018 23:08
Най-после прочетох матриала. ПутКин мозък. Безсрамната и безмозъчна АМЕРИКАНСКА позиция. Мот а мо. Госпожо, все пак, вербално сме били интимни. Такава гнус е да се изявявате пред мен като полит-папагал.
цитирай
20. predatorkapredatorka - нямам афинитет към..чат пенсионерски изяви..
19.04.2018 07:42

и никога не съм била...“политична“
а , само ..логична..
а,папагал си ти..тва виждам в блога..
сбогом..
цитирай
21. vladtepes - За Сирия
19.04.2018 14:48
Светската диктатура е единствената реална алтернатива на такава на крайните ислямисти - демокрация при арабите не е възможна, манталитетът и културата не позволяват. При сваляне на Асад неизбежно ще дойдат на власт чалмите и брадите, ще има бурки.
цитирай
22. krumbelosvet - Нема сбогом
20.04.2018 08:11
Нема сбогом, щото модерацията те закача под мои постинги. И понеже си тройна или десеторна, мултиплицираш ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ лъжи на хахото Тръмп и безсрамната Змей. Трий ме, но мога да започна за пиша неща, които трудно ще изтриеш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: predatorka
Категория: Забавление
Прочетен: 1100453
Постинги: 329
Коментари: 3886
Гласове: 1887
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031